Westander driver pr-akut i Almedalen

Westander Publicitet & Påverkan öppnar ”pr-akut” under Almedalsveckan. Här ges kostnadsfria råd om hur man skapar publicitet och påverkar politiska beslut. Konsultationer med någon av Westanders 16 konsulter på plats bokas per telefon eller via webben, dygnet runt, eller ges direkt på plats.

– Vi vill bidra till att fler blir aktiva samhällsaktörer. Med pr-akuten hoppas vi kunna hjälpa några på traven och visa att pr och lobbying inte behöver vara så svårt eller kräva så stora resurser, säger Eva Corp, projektledare på Westander.

Pr-akuten är ambulerande och konsultationer kan ske på ett kafé, en restaurang – eller en parkbänk. Alla erbjuds hjälp, med undantag för organisationer som Westander inte sympatiserar med eller vars verksamhet konkurrerar med befintliga uppdragsgivare. Westander kommer även att skriva en daglig blogg på www.www.westander.se samt arbeta för befintliga uppdragsgivare.

– Öppenheten som präglar Almedalsveckan ligger helt i linje med vår syn på lobbyistens ansvar. Under Almedalsveckan är såväl politiker som beslutfattare tillgängliga och varje budskap har en tydlig avsändare. Det är så lobbying bör bedrivas, säger Eva Corp.

Pr-byrån Westander utsågs till Sveriges Bästa Pr-byrå 2005 av branschtidningen Resumé och är en av Sveriges snabbast växande pr-byråer. Byråintäkten ökade med 37 procent under första kvartalet 2006, jämfört med motsvarande period föregående år. Westander har 18 anställda och cirka 35 aktiva kundrelationer.