Westander lyfter studentmedarbetaravtal

Pr-byrån Westander har anlitats för att kommunicera det nya kollektivavtal för studentmedarbetare som fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation Fastigo har tecknat med bland andra fackförbunden Vision, Sveriges chefsorganisation Ledarna, Jusek, Sveriges Ingenjörer, Sveriges Arkitekter och Civilekonomerna.

Det nya kollektivavtalet tecknades den 4 september i år och är det första i sitt slag inom privat sektor. Avtalets syfte är att underlätta för studerande på universitets- och högskolenivå att under terminerna få anställning inom Fastigos avtalsområde, parallellt med att de bedriver studier.

– Avtalet ger studenter möjlighet att få relevant arbetslivserfarenhet, samtidigt som det möter fastighetsbranschens behov av nya medarbetare. Målet är att tio studentmedarbetare ska bli anställda redan under hösten 2014, säger Anette Nordenfelt, kommunikationschef Fastigo.

Parterna bakom avtalet beviljades i sommar 500 000 kronor av regeringen för att öka kunskapen om och öka användningen av studentmedarbetaravtal bland studenter och arbetsgivare.

– Att bli studentmedarbetare är ett bra sätt att få in en fot på arbetsmarknaden. Vi hoppas att vår satsning på kommunikation kring avtalet ska göra att många studenter och arbetsgivare får upp ögonen för denna möjlighet, säger Mattias Niinisaari, samordnare för fackförbunden bakom avtalet.

Westanders arbetsgrupp består av pr-konsulterna Hanna Berheim och Jenny Kölfors.

– Studentmedarbetaravtal kan bli en viktig bro mellan studier och arbetsliv. Det känns både roligt och angeläget att få bidra till att sprida kunskapen om det nya avtalet, säger Hanna Berheim, kundansvarig konsult på Westander.

Westander är en av få pr-byråer som har tecknat kollektivavtal. Byrån har 28 anställda och spränger i år 30-miljonersvallen i byråintäkt. Westanders långsiktiga expansionsmål är att bli en av Sveriges största pr-byråer.