Westander ökar byråintäkten och rekryterar

Pr-byrån Westander har under årets första åtta månader ökat byråintäkten med 3,9 miljoner kronor jämfört med motsvarande period 2013. Nu inleder byrån höstens rekryteringskampanj för att värva fler pr-konsulter. Målet är att bli en av Sveriges största pr-byråer.

Westander flyttade i slutet av förra året till dubbelt så stora lokaler vid Slussen i Stockholm. Därefter har byråintäkten under perioden januari–augusti vuxit till rekordstora 21,7 miljoner kronor, en ökning med 3,9 miljoner eller 22 procent jämfört med motsvarande period 2013.

– Med flytten fördubblade vi kontorsytan och fick möjlighet att fortsätta växa. Nu hoppas vi kunna anställa tre–fyra nya konsulter i höstens rekryteringsrunda, gärna med bakgrund och erfarenhet som kompletterar oss som redan jobbar här, säger vd Patrik Westander.

I höstens rekryteringskampanj avstår Westander helt från platsannonser i papperstidningar. Däremot annonserar byrån på ett antal sajter: Dagensmedia.se, Resume.se, Dagens Opinion och Rättviseförmedlingen. Dessutom syns kampanjen på Facebook, Twitter och LinkedIn samt på den egna hemsidan.

– Många uppmärksammar rekryteringskampanjerna först på Facebook och Twitter. Vi tar gärna hjälp av vårt stora nätverk i sociala medier för att hitta nya kollegor, säger Sofie Ek, pr-konsult på Westander och ansvarig för rekryteringskampanjen i sociala medier.

Westander genomför två rekryteringskampanjer om året. Vårens rekryteringskampanj resulterade i 295 ansökningar och fem nyanställningar som huvudsakligen börjar under hösten.

Westander genomförde sin första rekryteringskampanj våren 2011 och hade då 19 anställda. I dag har byrån 28 anställda och det långsiktiga expansionsmålet att bli en av Sveriges största pr-byråer.

Sista ansökningsdatum i höstens rekryteringskampanj är den 18 september.