Westander ökar med 14 procent

Pr-byrån Westander ökade byråintäkten med 14 procent under första halvåret 2008, jämfört med motsvarande period förra året. Vinstmarginalen uppgick till 25 procent.

Westanders vinst uppgick till 3,5 miljoner kronor under första halvåret 2008, att jämföra med 3,7 miljoner under första halvåret förra året. Byråintäkten var 13,8 miljoner kronor, en ökning med 14 procent från 12,1 miljoner under första halvåret 2007.

– Med tanke på att konjunkturtoppen nu ligger långt bakom oss är vi nöjda med halvårsresultatet. Vi ser dessutom fortsatt goda möjligheter att bredda marknaden för pr-tjänster. I en lågkonjunktur kan vi möta de potentiella kundernas krav på kostnadsbesparingar med information om den höga kostnadseffektiviteten i proaktiva pr-aktiviteter, säger byråns vd Patrik Westander.

Pr-byrån Westander har för närvarande 22 anställda, jämfört med 21 anställda för ett år sedan. Byrån har cirka 50 aktiva kundrelationer. Westander har vuxit med god lönsamhet varje år sedan starten år 2000 och planerar en fortsatt tillväxt genom rekrytering av ytterligare tre personer i år.

– En svag konjunkturutveckling har begränsad inverkan på Westanders lönsamhet. Företagen drar in på konsultkostnader i tider av lågkonjunktur, vilket gynnar en pr-byrå med affärsidén att hjälpa uppdragsgivarna att själva skapa publicitet och lobba, säger Patrik Westander.

Westander har tre år i rad blivit utsedd till Sveriges Bästa Pr-byrå av Resumé, två år i rad till snabbväxande Gasellföretag av Dagens Industri och två år i rad till ekonomiskt högpresterande Superföretag av Veckans Affärer.