Westander ökar med 3,7 miljoner

Pr-byrån Westanders byråintäkt under 2007 blev 24,7 miljoner kronor, en ökning med 3,7 miljoner eller 17 procent jämfört med 2006.

– Med förra årets tillväxt har Westanders omsättning nu mer än fördubblats under de senaste tre åren. Det innebär att vi kan bli utsedda till snabbväxande Gasellföretag för tredje året i rad, säger byråns vd Patrik Westander.

Westanders rörelseresultat uppgick till 6,5 miljoner kronor, motsvarande en vinstmarginal på 26 procent. Byråintäkten per anställd uppgick till 1,3 miljoner. Byråns bonusprogram innebär att 40 procent av vinsten delas ut i form av en årsbonus – lika för alla anställda.

– Målet med bonusprogrammet är att uppmuntra till lagarbete och goda insatser. Därför delar alla lika. Individuella bonusprogram sänder fel signaler, säger Patrik Westander.

Pr-byrån Westander har för närvarande 23 anställda, jämfört med 20 anställda för ett år sedan. Byrån har cirka 50 aktiva kundrelationer. Westander har vuxit med god lönsamhet varje år sedan starten år 2000 och planerar en fortsatt tillväxt genom rekrytering.

Westander har tre år i rad blivit utsedd till Sveriges Bästa Pr-byrå av Resumé, två år i rad till snabbväxande Gasellföretag av Dagens Industri och två år i rad till ekonomiskt högpresterande Superföretag av Veckans Affärer.