Westander ökar med 7,0 miljoner

Pr-byrån Westanders byråintäkt under 2014 blev rekordstora 35,3 miljoner kronor, en ökning med 7,0 miljoner eller 25 procent jämfört med 2013. Byråintäkten per anställd ökade till 1,5 miljoner.

– Westanders intäkter har aldrig tidigare ökat så snabbt och företagskunderna står för större delen av ökningen. Det finns en stor tillväxtpotential bland företag som vill delta i samhällsdebatten, säger Westanders vd Patrik Westander.

Av rekordökningen på 7,0 miljoner stod företagskunderna för hela 5,9 miljoner. Företag svarade för 54 procent av Westanders byråintäkt under 2014, medan intresseorganisationer stod för 31 procent och myndigheter för resterande 15 procent.

– Vi tror på en fortsatt ökad efterfrågan på kvalificerade pr-tjänster. Många aktörer saknar helt eller har bara sporadiska samarbeten med en pr-byrå. Då går de också miste om det löpande pr-samarbetets struktur, driv och utifrånperspektiv, säger Patrik Westander.

Westander har under fyra av de senaste sex åren blivit utsedd till Årets Stora Pr-byrå i analysföretaget Regis kundundersökning. Byrån har i dag 30 anställda.

– Vi hoppas kunna anställa tre eller fyra nya konsulter i vårens rekryteringsomgång. Westanders långsiktiga expansionsmål är att bli en av Sveriges största pr-byråer, säger Patrik Westander.

Westanders resultat för 2014 publiceras den 22 januari.