Westander öppnar debattakut i Almedalen

Under årets Almedalsvecka delar DN Debatts tidigare redaktör Bo G Andersson, nu konsult på pr-byrån Westander, kostnadsfritt med sig av sina tips för att komma in på Dagens Nyheters debattsida. Samtidigt fortsätter Westander för sjunde året i rad med pr-akuten, där byråns konsulter ger kostnadsfria råd om hur man skapar publicitet och påverkar politiska beslut.

Westanders debattakut genomförs av Bo G Andersson tillsammans med pr-konsulten Birger Östberg, som legat bakom en lång rad artiklar på DN Debatt. De kostnadsfria konsultationerna genomförs på plats i Visby under Almedalsveckan. Under en timme ges skräddarsydda tips för att komma in på den prestigefyllda debattsidan.

– Att synas på DN Debatt är drömmen för landets opinionsbildare, men konkurrensen är hård och många blir refuserade. Som redaktör ville jag vara så öppen som möjligt, och även i min nya roll som pr-konsult vill jag ge råd om vad som krävs för att bli publicerad på sidan, säger Bo G Andersson.

Under Almedalsveckan arrangerar Westander också för sjunde året i rad pr-akuten, kostnadsfria möten under 30 minuter där två av Westanders konsulter ger råd om hur man skapar publicitet och påverkar politiska beslut.

– Vi vill bidra till att fler blir aktiva samhällsaktörer. Pr och lobbying kan genomföras med små resurser och behöver inte vara svårt, säger Claes Nordmark, ansvarig för pr-akuten.

Antalet tider för både debattakuten och pr-akuten är begränsade. Debattakutens tider lottas ut bland aktörer som anmäler sig senast torsdag den 28 juni, medan först till kvarn gäller för pr-akutens tider.

Westander har 27 anställda och har som mål att växa till 35 anställda 2014. Byrån utsågs till Kundens Bästa Pr-byrå 2011 i Novus och Resumés kundundersökning. Westander har sju år i rad, 2005-2011, vunnit någon av branschens två stora kundundersökningar.

Läs mer om debattakuten här. Läs mer om pr-akuten här.

För mer information, kontakta:

Bo G Andersson, pr-konsult på Westander, 070-620 11 41

Claes Nordmark, pr-konsult på Westander, 070-270 44 32 claes.nordmark@westander.se