Westander på pr-topplista

Pr-byrån Westander fick kundbetyget 8,79 i undersökningen Årets Byrå 2013 och en andraplats i kategorin stora pr-byråer. Gullers Grupp tog hem förstaplatsen.

Med genomsnittsbetyget 8,79 på en tiogradig skala hamnade Westander på andra plats i kategorin stora pr-byråer i kundundersökningen Årets Byrå. Westander har tidigare utsetts till Årets Byrå under fyra av de senaste fem åren och rankades även i år högst bland de stora pr-byråerna inom tre av femton delområden: proaktivitet, kunskap om kommunikations- och mediekanaler samt kreativitet.

– Vi är oerhört stolta över att våra uppdragsgivare ger oss så höga betyg i kundundersökningar. Dessutom är vi glada att det blev just Gullers Grupp som den här gången petade ner oss från förstaplatsen i Årets Byrå, säger vd Patrik Westander.

Topplistan över Årets Stora Pr-byråer 2013:

1. Gullers Grupp
2. Westander
3. Narva
4. Grayling
5. Solberg
6. Prime
7. Springtime

– Gullers Grupp erbjuder delägande till alla anställda och Westander erbjuder vinstdelning till alla anställda. Jag tror inte att det är en tillfällighet att två pr-byråer som präglas av långsiktigt tänkande och starka samarbetskulturer nu har belagt både första och andra plats i Årets Byrå sju år i rad, säger Patrik Westander.

Utnämningen Årets Byrå 2013 baseras på en kundundersökning som analysföretaget Regi har genomfört bland de deltagande byråernas kunder. Totalt deltog över 200 byråer i olika kategorier. Undersökningen omfattade drygt 3 000 bedömningar från köpare av kommunikationstjänster. I kategorin stora pr-byråer ingår byråer med en byråintäkt över 25 miljoner kronor.

Westander utsågs 2012, för fjärde gången på fem år, till Årets Stora Pr-byrå.