Westander satsar på kriskommunikation

Pr-byrån Westander utökar sin verksamhet när det gäller kriskommunikation. Ett utvecklat erbjudande på hemsidan och en ny heldagskurs ska hjälpa uppdragsgivarna att bli bättre på att förebygga och hantera mediekriser.

I dag befinner sig Westanders konsulter Birger Östberg och Sara Arborén i Prag för att delta i en europeisk konferens om kriskommunikation. Deltagandet är ett led i byråns satsning på kriskommunikation, som också inkluderar en ny heldagskurs i mitten av september och ett utvecklat erbjudande på hemsidan.

– I takt med att sociala medier blir viktigare står allt mer på spel för företag och myndigheter när de utsätts för kritisk mediegranskning. Många aktörer har ett stort behov av att stärka sin beredskap att agera snabbt, öppet och ansvarstagande vid mediala kriser, säger Birger Östberg.

I de nya texterna på Westanders hemsida, liksom i en debattartikel på Dagensmedia.se, argumenterar byrån för en positiv syn på kritisk mediegranskning.

– Även om det händer att media överdriver och slarvar så stämmer oftast talesättet ”ingen rök utan eld”. I stället för att lägga locket på och hoppas att det blåser över vill vi hjälpa uppdragsgivaren att se självkritiskt på de brister som lett till den trista publiciteten. I längden ökar det uppdragsgivarens möjligheter att skapa hållbara medierelationer och nå sina mål, säger Birger Östberg.