Westander sexa i löneligan

Westander nådde under 2016 sjätte plats i pr-branschens löneliga. JKL, Burson-Marsteller och Kreab var de tre pr-byråer som hade de högsta personalkostnaderna per anställd bland pr-branschföreningen Precis 30 medlemsföretag.

– Det är imponerande hur JKL år efter år toppar pr-branschens löneliga, med en kombination av kvalitet och lönsamhet. Löneligan är en uppmuntran till hela branschen att konkurrera med hög kvalitet och nöjda uppdragsgivare, säger Westanders vd Patrik Westander.

I en kunskapsintensiv verksamhet som kommunikationsbranschen riskerar prispress att leda till lönestagnation och en utarmning av kompetens. Westander har som lönemål att tillhöra topp tre i personalkostnader per anställd. Genom att årligen redovisa löneligan vill företaget bidra till en ökad höglönekonkurrens.

Så här ser topplistan ut gällande personalkostnader per anställd, baserad på årsredovisningar 2016, för Westander och de 30 pr-byråer som är medlemmar i pr-branschföreningen Precis:

  1. JKL: 1 211 tkr
  2. Burson-Marsteller: 1 115 tkr
  3. Kreab: 1 103 tkr
  4. Diplomat Communications: 1 074 tkr
  5. Nordic Public Affairs: 967 tkr
  6. Westander: 965 tkr
  7. Gullers Grupp: 946 tkr
  8. Narva: 864 tkr
  9. AxiCom: 860 tkr
  10. Intellecta Corporate/Hill+Knowlton Strategies: 837 tkr

Personalkostnader per anställd är ett nyckeltal som anger ett företags nivå på framför allt löner och förmåner till de anställda. Det utgår från årsredovisningen och beräknas som personalkostnader dividerat med medelantalet anställda.

– Tack vare ett enhetligt timpris på 2 100 kronor kan vi erbjuda våra anställda såväl balans i livet som en god lön, kollektiv bonus och tjänstepensionen ITP. Vi är stolta över att vara på sjätte plats i löneligan, men nöjda blir vi först när Westander når topp tre, säger Patrik Westander.

Westanders byråintäkt har de senaste åren ökat med åtta procent i årsgenomsnitt, från 26 miljoner kronor 2011 till 39 miljoner 2016. Företagets långsiktiga expansionsmål är att bli en av Nordens största pr-byråer.