Westander slår intäktsrekord

Pr-byrån Westanders byråintäkt blev rekordhöga 17,0 miljoner kronor under första kvartalet, en ökning med 2,3 miljoner eller 15 procent jämfört med motsvarande period 2021. Rörelseresultatet blev 4,8 miljoner kronor, en ökning med 0,2 miljoner.

– Våra rekordintäkter och företagets stabila lönsamhet förklaras i hög grad av medarbetarnas motivation och trivsel. Westander arbetar systematiskt med att bygga en lönsam snällhetskultur på arbetsplatsen, säger företagets vd Patrik Westander.

Fackförbundet DIK utsåg nyligen Westander till Bästa arbetsgivare på Årets Byrå-galan 2022. Utmärkelsen tilldelas en arbetsgivare inom byråbranschen som ”gör ett extra bra arbete för att skapa ett hållbart arbetsliv för sina anställda”.

– På Westander kan vi jämföra kundnöjdheten med medarbetartrivseln 15 år tillbaka i tiden. År efter år följer kurvorna varandra, som ett tydligt tecken på hur viktig trivseln på arbetsplatsen är för resultaten, säger Patrik Westander.

Westander vill vara pr-branschens bästa arbetsplats, inte minst för högpresterande småbarnsföräldrar. Företagets filosofi är att man ska kunna ha ett roligt, ansvarsfullt och krävande arbete utan att behöva jobba övertid.

Westanders byråintäkt har de senaste tio åren ökat med 8 procent i årsgenomsnitt, från 26 miljoner kronor 2011 till 55 miljoner 2021. Företagets långsiktiga expansionsmål är att bli en av Nordens största pr-byråer.