Westander slopar ”Publicitet & Påverkan”

Pr-byrån Westander stryker ”Publicitet & Påverkan” från varumärket. Samtidigt passar byrån på att förnya den grafiska profilen. I en ny logotype används enbart namnet ”Westander” och en stiliserad bro.

– ”Publicitet & Påverkan” fyllde en funktion när Westander var nystartat, genom att signalera öppenhet och tydlighet. Nu har vi etablerat en öppenhetsprofil och behöver inte längre draghjälp av ett namntillägg, säger Westanders vd Patrik Westander.

Det är reklambyrån Syre som har gjort Westanders nya logga. En stiliserad bro över namnet Westander, numera utan texten ”Publicitet & Påverkan”, ska symbolisera pr-byrån som en brobyggare mellan olika samhällsintressen.

– Det kortare namnet Westander är ett mer lätthanterligt varumärke. Och den nya loggan symboliserar vår viktigaste uppgift – att bygga broar för att nå visionen om fler aktiva samhällsaktörer, säger Patrik Westander.

Pr-byråns juridiska namn är även fortsatt Westander Publicitet & Påverkan AB. Westander har för närvarande 22 anställda och cirka 50 aktiva kundrelationer. Byrån har vuxit med god lönsamhet varje år sedan starten år 2000 och planerar en fortsatt tillväxt genom rekrytering.

Westander har tre år i rad blivit utsedd till Sveriges Bästa Pr-byrå av Resumé, två år i rad till snabbväxande Gasellföretag av Dagens Industri och två år i rad till ekonomiskt högpresterande Superföretag av Veckans Affärer.