Westander startar pr-skola

Pr-byrån Westander startar en pr-skola med öppna kurser om hur man skapar publicitet, bildar opinion och påverkar politiska beslut. Kurserna riktar sig främst till företag, organisationer och myndigheter, men även journalister och konkurrenter är välkomna att delta.

– Nu samlar vi våra kurser under namnet Westanders pr-skola och utvecklar kursverksamheten ännu mer. Vi vill bidra till att fler företag och organisationer deltar i samhällsdebatten, säger Mikael Persson, ansvarig för Westanders pr-skola.

Westanders lobbykurs har funnits i snart tio år. Förra våren startade Westanders skrivkurs och under hösten var det premiär för Westanders pr-kurs samt endagskurser om kriskommunikation, sociala medier och debattartiklar. Nu samlas alla kurser under det gemensamma namnet Westanders pr-skola.

– Pr-skolan är en utveckling av Westanders pr-handbok som vi har gett ut sedan 2003. Precis som pr-handboken ska våra kurser ge konkreta, praktiska kunskaper som går att använda i verkligheten, säger Mikael Persson.

Pr-skolans kurser hålls i Westanders nya och dubbelt så stora lokaler vid Slussen i Stockholm. Lärare är genomgående Westanders egna konsulter med specialinriktningar på bland annat lobbying, publicitetsskapande och sociala medier.

– Lärarna på våra kurser går direkt mellan sina konsultjobb och föreläsningslokalen. Den nära kopplingen mellan pr-hantverket och undervisningen gör kurserna särskilt användbara för deltagare som vill gå från strategi till handling, säger Mikael Persson.