Westander värvar Bo G Andersson

Dagens Nyheters debattredaktör Bo G Andersson blir pr-konsult. I augusti börjar han på pr-byrån Westander, efter att ha arbetat på DN i 33 år och varit redaktör för DN Debatt under de senaste tre åren.

– Westander är på många sätt en annorlunda pr-byrå med en intressant och sympatisk affärsidé. Jag ser mycket fram emot de nya arbetsuppgifterna och tror att jag kommer att ha stor nytta av erfarenheterna från DN, säger Bo G Andersson.

Bo G Andersson uppmärksammades under 1980-talet för sin rapportering om den så kallade Boforsaffären. Han är en av grundarna av Föreningen Grävande Journalister. Bo G Andersson är också medlem i det internationella journalistnätverket ICIJ (International Consortium of Investigative Journalists) och har fått flera journalistiska utmärkelser, bland annat Svenska Carnegieinstitutets journalistpris och Vilhelm Moberg-stipendiet.

– Bo G Andersson är en av Sveriges skickligaste journalister. Som redaktör på DN Debatt har han dessutom fått en unik insikt i den svenska samhällsdebatten, säger Westanders vd Patrik Westander.

Westander har nu 24 anställda och har som mål att växa till 35 anställda 2014. Byrån utsågs till Kundens Bästa Pr-byrå 2011 i Novus och Resumés kundundersökning. Westander har sju år i rad, 2005-2011, vunnit någon av branschens två stora kundundersökningar.