Westander värvar filmproducent

Pr-byrån Westander har anställt Anna Bengtsson, tidigare fristående filmproducent med uppdragsgivare som riksdagen, LO och Handelsbanken. Dessförinnan har hon bland annat varit journalist på Aftonbladet.

– För mig är det viktigt att jobba med uppdragsgivare som vill göra skillnad. Jag ser fram emot att hjälpa engagerade företag att nå ut med sina budskap och bidra till samhällsutvecklingen, säger Anna Bengtsson.

Anna Bengtsson rekryteras till affärsområdet Corporate Communications. De senaste tio åren har hon drivit produktionsbolag där hon hjälpt företag och myndigheter att stärka och förflytta varumärken med hjälp av rörlig kommunikation. Hon har en bakgrund som journalist på Aftonbladet TV och Svenska Dagbladet och har även undervisat i journalistik på Stockholms universitet.

– Anna Bengtsson har lång erfarenhet av att skapa kreativ varumärkesstärkande kommunikation för samhällsengagerade företag. Med den här rekryteringen stärker vi ytterligare vårt erbjudande inom företagskommunikation, säger Sebastian Stjern, affärsområdeschef på Westander Corporate Communications.

Westander Corporate Communications vill bidra till att fler företag deltar i samhällsdebatten. Westanders byråintäkt har de senaste tio åren ökat med 8 procent i årsgenomsnitt, från 26 miljoner kronor 2011 till 55 miljoner 2021. Företagets långsiktiga expansionsmål är att bli en av Nordens största pr-byråer.