Westander värvar från Chef

Pr-byrån Westander har anställt Maria André, senast reporter på tidningen Chef och webbredaktör för prisbelönta sajten chef.se. Hon har mångårig erfarenhet som journalist och har arbetat på såväl kvällstidningar som lokaltidningar.

– Som pr-konsult vill jag bidra till att fler företag och organisationer deltar i samhällsdebatten. Många av Westanders uppdragsgivare driver frågor som ligger mig varmt om hjärtat, som folkhälsa, ett hållbart arbetsliv och jämställdhet, säger Maria André.

Maria André har över tio års erfarenhet av journalistik och har arbetat både som nyhetsreporter och med fördjupande ledarskapsjournalistik. Hon har varit reporter på Aftonbladet och Expressen samt flera lokaltidningar. Hon har också varit webbredaktör för sajten chef.se, som förra året utsågs till Årets tidskrift i digitala medier.

– Maria André är en skicklig journalist med goda kunskaper inom en rad samhällsområden. Westanders uppdragsgivare kommer att ha stor nytta av både hennes gedigna journalistbakgrund och hennes specialkunskaper inom arbetslivsområdet, säger Birger Lycken, enhetschef på Westander.

Maria André var en av 295 sökande till Westander i vårens rekryteringskampanj. Hon är den första av fyra journalister som börjar på byrån under hösten. I dag har Westander 29 anställda och det långsiktiga expansionsmålet att bli en av Sveriges största pr-byråer.

Westander genomför två rekryteringskampanjer om året. Sista ansökningsdatum i höstens rekryteringskampanj är den 18 september.