Westander värvar från Cykelfrämjandet

Pr-byrån Westander har anställt Sonja Nettelbladt, senast kommunikationsansvarig på Cykelfrämjandet. Hon har tidigare bland annat arbetat som byråchef på kommunikationsbyrån Studio Bon.

– Företag som vågar ta täten i omställningen till ett hållbart samhälle stärker varumärket och inspirerar fler att ta efter. Med Westander som plattform ser jag fram emot att hjälpa fler företag att nå ut med sitt hållbarhetsarbete, säger Sonja Nettelbladt.

Sonja Nettelbladt rekryteras till affärsområdet Hållbarhet. Hon kommer närmast från tjänsten som kommunikationsansvarig på Cykelfrämjandet, en ideell förening som arbetar för en bättre cykelmiljö. Tidigare har hon varit byråchef på kommunikationsbyrån Studio Bon, där hon bland annat arbetat med kunder som Ica, H&M och Spotify. Sonja Nettelbladt är politiskt aktiv inom Miljöpartiet.

– Sonja Nettelbladt har bred erfarenhet av varumärkesstrategi, opinionsbildning och påverkansarbete. Dessutom har hon en stor kompetens inom hållbarhet som kommer att vara en tillgång för våra uppdragsgivare, säger Anders Wennerstrand, affärsområdeschef för Westander Hållbarhet.

Westander Hållbarhet hjälper företag att stärka sitt varumärke, arbeta strategiskt med hållbarhetsfrågor och bidra till omställningen till ett hållbart samhälle. Westanders byråintäkt har de senaste tio åren ökat med 9 procent i årsgenomsnitt, från 29 miljoner kronor 2012 till 69 miljoner 2022. Företagets långsiktiga expansionsmål är att bli en av Nordens största pr-byråer.