Westander värvar från EU-kommissionen

Pr-byrån Westander har anställt Nicklas Amelin, senast budgetsamordnare och projektansvarig på EU-kommissionen i Bryssel. Han har mångårig erfarenhet av arbete med EU-frågor och har bland annat arbetat som talskrivare.

– Westanders tydliga värderingar kring bland annat öppenhet, engagemang och miljö gör byrån till en idealisk arbetsplats för mig. Jag har ett stort intresse för samhälls- och mediefrågor och ser fram emot att jobba med uppdrag som jag själv tycker är viktiga, säger Nicklas Amelin.

Nicklas Amelin har lång erfarenhet av arbete med EU-frågor, både för svenska regeringskansliet och på EU-kommissionen i Bryssel där han har arbetat sedan 2002, senast som budgetsamordnare och projektansvarig. Under sin tid på EU-kommissionen har han också varit talskrivare till förre EU-kommissionären Joe Borg. Nicklas Amelin har en kandidatexamen i statskunskap från Uppsala universitet.

– Nicklas Amelin har gedigen erfarenhet av att arbeta med politiska beslutsprocesser och kommunikation, såväl inom EU-systemet som i Sverige. Det kommer våra uppdragsgivare att få stor nytta av, säger Westanders vd Patrik Westander.

Westander har nu 28 anställda och har som mål att växa till 35 anställda 2014. Den senaste rekryteringskampanjen resulterade i 258 ansökningar och urvalsprocessen pågår för fullt.