Westander värvar från Fairtrade Sverige

Pr-byrån Westander har anställt Sara Haraldsson, senast chef för engagemang och påverkan på Fairtrade Sverige. Hon har tidigare bland annat varit generalsekreterare för jämställdhetsorganisationen Maktsalongen.

– Samhällsengagemang har alltid varit viktigt för mig och jag har länge arbetat med påverkan och förändring. På Westander kommer jag nu få möjlighet att hjälpa fler företag att påverka samhället i en positiv riktning, säger Sara Haraldsson.

Sara Haraldsson rekryteras till affärsområdet Politik och Opinion. Hon kommer närmast från Fairtrade Sverige, där hon var chef för engagemang och påverkan. Sara Haraldsson har tidigare grundat och varit generalsekreterare för jämställdhetsorganisationen Maktsalongen. Hon har även suttit i styrelserna för LSU – Sveriges ungdomsorganisationer och Röda Korsets ungdomsförbund samt varit ledamot i Reklamombudsmannens opinionsnämnd.

– Sara Haraldsson har stor praktisk erfarenhet av att bedriva påverkansarbete. Med den här rekryteringen stärker vi vårt erbjudande inom opinionsbildning och vässar vår kompetens inom jämställdhetsfrågor, säger Maja Stridsberg, affärsområdeschef för Westander Politik och Opinion.

Westander Politik och Opinion hjälper företag att bidra till en positiv samhällsutveckling genom politisk påverkan och opinionsbildning. Westanders byråintäkt har de senaste tio åren ökat med 8 procent i årsgenomsnitt, från 26 miljoner kronor 2011 till 55 miljoner 2021. Företagets långsiktiga expansionsmål är att bli en av Nordens största pr-byråer.