Westander värvar från Friluftsfrämjandet

Pr-byrån Westander har anställt Kajsa Ljungberg, senast kommunikationsansvarig på Friluftsfrämjandet. Hon har tidigare bland annat varit kommunikationschef på barnrättsorganisationen Reach for Change.

– Jag lockades av att alla som jobbar på Westander har ett genuint samhällsengagemang. Själv brinner jag för möjligheten att hjälpa företag att delta i debatten kring social och miljömässig hållbarhet, säger Kajsa Ljungberg.

Kajsa Ljungberg rekryteras till affärsområdet Hållbarhet. Hon kommer närmast från tjänsten som kommunikationsansvarig på Friluftsfrämjandet. Tidigare har hon bland annat varit kommunikationschef på Reach for Change, en stiftelse som stöttar sociala entreprenörer som gör livet bättre för barn.

– Kajsa Ljungberg har stor praktisk erfarenhet av opinionsbildning och varumärkesstrategi. Hennes kompetens kring social och miljömässig hållbarhet kommer att vara till särskilt stor nytta för många av våra kunder, säger Anders Wennerstrand, affärsområdeschef på Westander Hållbarhet.

Westander Hållbarhet hjälper företag att kommunicera kring hållbarhetsfrågor. De senaste tio åren har Westander vunnit fler kundundersökningar än någon annan svensk pr-byrå. Företaget vill vara pr-branschens bästa arbetsplats, inte minst för högpresterande småbarnsföräldrar.

Westanders byråintäkt har de senaste tio åren ökat med 8 procent i årsgenomsnitt, från 26 miljoner kronor 2011 till 55 miljoner 2021. Företagets långsiktiga expansionsmål är att bli en av Nordens största pr-byråer.