Westander värvar från Jusek

Pr-byrån Westander har anställt Camilla Björkman, tidigare samhällspolitisk chef på fackförbundet Jusek. Hon har mångårig erfarenhet av opinionsbildning och lobbying kring bland annat utbildning och arbetsmarknad.

– Jag har ett stort och brett samhällsengagemang. Som pr-konsult på Westander hoppas jag få jobba med många olika frågor som ligger mig varmt om hjärtat, inte minst inom utbildnings- och arbetsmarknadsområdet, säger Camilla Björkman.

Senast har Camilla Björkman jobbat på Jusek där hon bland annat varit chef för samhällspolitiska avdelningen och utvecklat politik, skrivit rapporter och debattartiklar samt uppvaktat politiker för att påverka.

– Camilla Björkman är en skicklig opinionsbildare med goda kunskaper inom en rad viktiga samhällsområden. Westanders uppdragsgivare kommer ha stor nytta av hennes praktiska erfarenheter av opinionsbildning och lobbying, säger Mikael Persson, enhetschef på Westander.

Camilla Björkman var en av 302 sökande till Westander i höstens rekryteringskampanj. Byrån har nu 32 anställda och hade under 2014 en byråintäkt på 35 miljoner kronor. Westanders långsiktiga expansionsmål är att bli en av Sveriges största pr-byråer.

Analysföretaget Regi utsåg nyligen Westander till Årets Stora Pr-byrå 2014. Westander har därmed utsetts till Årets Byrå under fem av de senaste sju åren.