Westander värvar från Latinamerikagrupperna

Pr-byrån Westander har anställt Pontus Björkman, senast pressansvarig på Latinamerikagrupperna. Han har mångårig erfarenhet av relationer med media och beslutsfattare från jobb inom olika frivilligorganisationer.

– Efter många år inom ideella organisationer kändes det självklart att gå till en pr-byrå som framhåller värdet av eget engagemang. På Westander kan jag arbeta med uppdrag som jag själv sympatiserar med, säger Pontus Björkman.

Pontus Björkman har bred erfarenhet av medierelationer och påverkansarbete, främst med inriktning på naturresurser, hållbar utveckling och mänskliga rättigheter. Han har tidigare arbetat som informatör, pressekretare och projektledare. I valrörelsen 2010 var Pontus Björkman samordnare för den mediegranskande bloggen Den Allierade Journalisten. I botten har han en civilekonomexamen.

– Pontus Björkman är en van projektledare med omfattande praktisk erfarenhet som påverkare. Han vet hur man skapar publicitet, bildar opinion och påverkar politiska beslut, säger Westanders vd Patrik Westander.

Westander har nu 24 anställda och har som mål att växa till 35 anställda 2014. Byrån utsågs till Kundens Bästa Pr-byrå 2011 i Novus och Resumés kundundersökning. Westander har sju år i rad, 2005-2011, vunnit någon av branschens två stora kundundersökningar.