Westander värvar från Miljöpartiet

Pr-byrån Westander har anställt Daniel Dickson, tidigare pressekreterare åt finansmarknadsminister Åsa Lindhagen. Dessförinnan var han under 15 år korrespondent på nyhetsbyrån Reuters.

– Westander är en drömarbetsplats för mig, med en spännande kombination av snällhetskultur, professionalism och intressanta kundsamarbeten. Det ska bli otroligt kul att få hjälpa företag och organisationer att vässa sin kommunikation och sitt påverkansarbete, säger Daniel Dickson.

Daniel Dickson rekryteras till affärsområdet Klimat och Energi. Han kommer närmast från ett jobb som kommunikationskonsult i eget bolag. Tidigare har han bland annat jobbat som pressekreterare åt finansmarknadsminister Åsa Lindhagen, innan Miljöpartiet lämnade regeringen i november 2021. Daniel Dickson har under 15 år också varit korrespondent på nyhetsbyrån Reuters, med politik, finansmarknad och allmännyheter som huvudsakliga bevakningsområden.

– Daniel Dickson har ett stort klimatengagemang och gedigen erfarenhet från både politik och journalistik. Med den här rekryteringen kan vi erbjuda ännu bättre rådgivning inom klimatområdet, säger Jessica Henryson, affärsområdeschef på Westander Klimat och Energi.

Westander Klimat och Energi analyserar, opinionsbildar och påverkar utvecklingen på klimat- och energiområdet. Westanders byråintäkt har de senaste tio åren ökat med 8 procent i årsgenomsnitt, från 26 miljoner kronor 2011 till 55 miljoner 2021. Företagets långsiktiga expansionsmål är att bli en av Nordens största pr-byråer.