Westander värvar från miljörörelsen

Pr-byrån Westander har anställt Jonas Bane, senast ordförande för Klimatriksdagen. Han har lång erfarenhet av påverkansarbete inom miljörörelsen, där han också varit talesperson för Klimataktion och medgrundat nätverket KlimatSverige.

– Efter nära tio år i ideell sektor vill jag nu jobba med klimatkommunikation och bidra till en positiv samhällsutveckling även i rollen som konsult. Westander är en pr-byrå som verkligen ser konsulternas eget samhällsengagemang som en tillgång, säger Jonas Bane.

Jonas Bane rekryteras till affärsområdet Klimat och Energi. Han kommer närmast från rollen som ordförande för organisationen Klimatriksdagen. Tidigare har Jonas Bane lång erfarenhet av påverkansarbete inom miljörörelsen, där han varit talesperson för Klimataktion och medgrundat nätverket KlimatSverige. Han har också varit kulturproducent, programledare i SR P3 och skådespelare på både teater och film.

– Jonas Bane har omfattande praktiska erfarenheter av att bilda opinion på klimatområdet. Hans kompetens inom politisk påverkan och klimatkommunikation kommer att bli en stor tillgång för våra uppdragsgivare, säger Jessica Henryson, affärsområdeschef på Westander Klimat och Energi.

De senaste tio åren har Westander vunnit fler kundundersökningar än någon annan svensk pr-byrå. Företaget vill vara pr-branschens bästa arbetsplats, inte minst för högpresterande småbarnsföräldrar.

Westanders byråintäkt har de senaste åren ökat med 6 procent i årsgenomsnitt, från 26 miljoner kronor 2011 till 45 miljoner 2020. Företagets långsiktiga expansionsmål är att bli en av Nordens största pr-byråer.