Westander värvar från Moderaterna

Pr-byrån Westander har anställt Pernilla Ohlin, senast generalsekreterare för Moderatkvinnorna. Hon har tidigare arbetat som rotelchef och sakkunnig i hälso- och sjukvårdsfrågor för Moderaterna i Region Stockholm.

– Jag lockades av Westanders etiska kompass och ambition att bidra till ett bättre samhälle. Många samhällsengagerade företag och organisationer inom hälso- och sjukvårdsområdet behöver hjälp att navigera i det politiska systemet, säger Pernilla Ohlin.

Pernilla Ohlin rekryteras till affärsområdet Hälsa och Forskning. Hon kommer närmast från en tjänst som generalsekreterare för Moderatkvinnorna. Dessförinnan har hon arbetat i nära tio år som rotelchef och sakkunnig i hälso- och sjukvårdsfrågor för Moderaterna i Region Stockholm. Hon har också varit ledarskribent på Dalarnas Tidningar.

– Pernilla Ohlin har en politisk fingertoppskänsla och djup kunskap om hälso- och sjukvårdssystemet. Med den här rekryteringen kan vi erbjuda fler uppdragsgivare ännu bättre rådgivning inom hälsa och sjukvård, säger Sara Arborén, affärsområdeschef på Westander Hälsa och Forskning.

Westander Hälsa och Forskning vill bidra till bättre folkhälsa och fler kunskapsbaserade beslut. Westanders byråintäkt har de senaste tio åren ökat med 8 procent i årsgenomsnitt, från 26 miljoner kronor 2011 till 55 miljoner 2021. Företagets långsiktiga expansionsmål är att bli en av Nordens största pr-byråer.