Westander värvar från Reform Society

Pr-byrån Westander har anställt Fredrik Wittbjer, senast pr-konsult på Reform Society. Tidigare har han bland annat varit projektledare på Malmö stads strategiska digitaliseringsenhet.

– Efter flera fina år på Reform Society kändes det naturligt att gå vidare. På Westander vill jag framför allt bidra till att utveckla företagets tjänster inom forskningskommunikation, digitalisering och AI, säger Fredrik Wittbjer.

Fredrik Wittbjer rekryteras till affärsområdet Hälsa och Forskning. Han kommer närmast från Reform Society, där han under tre år har arbetat som konsult inom pr och opinionsbildning. Dessförinnan har han en bakgrund från kommunala förvaltningar i Malmö och Stockholm. Fredrik Wittbjer har bland annat arbetat som kommunikationsstrateg och projektledare på Malmö stads strategiska digitaliseringsenhet.

– Fredrik Wittbjer har praktisk erfarenhet av att göra forskningsresultat tillgängliga för en bred publik. Med den här rekryteringen stärker vi vår förmåga att hjälpa alla som vill att forskningsbaserad kunskap ska få mer utrymme i den offentliga debatten, säger Sara Arborén, affärsområdeschef på Westander Hälsa och Forskning.

Westander Hälsa och Forskning analyserar, opinionsbildar och påverkar utvecklingen på hälso- och forskningsområdet. Westanders byråintäkt har de senaste tio åren ökat med 9 procent i årsgenomsnitt, från 29 miljoner kronor 2012 till 69 miljoner 2022. Företagets långsiktiga expansionsmål är att bli en av Nordens största pr-byråer.