Westander värvar från Regeringskansliet

Pr-byrån Westander har anställt Jenny Rydén, senast kommunikatör på Regeringskansliet. Tidigare har hon arbetat som journalist på bland annat Expressen och Sveriges Television.

– Samhällsengagerade företag kan bidra till att göra världen bättre och jag vill hjälpa dem att nå ut med sina budskap. Det känns väldigt roligt att vara del av en så engagerad och nytänkande arbetsplats som Westander, säger Jenny Rydén.

Jenny Rydén rekryteras till affärsområdet Westander Tankeledarskap. Tidigare har hon arbetat i över tio år som journalist på bland annat Expressen och Sveriges Television. Senast kommer Jenny Rydén från Regeringskansliet, där hon tog fram och genomförde kommunikationsstrategin för Sveriges EU-ordförandeskap i digitala kanaler.

– Jenny Rydén har omfattande erfarenhet av att utveckla digitala strategier för olika plattformar. Hennes gedigna bakgrund som journalist i kombination med kunskaper från Regeringskansliet blir en stor tillgång för våra uppdragsgivare, säger Frida Blom, tf byråchef och affärsområdeschef för Westander Tankeledarskap.

Westander Tankeledarskap hjälper företag att driva branschens eller samhällets utveckling framåt inom ett specifikt område. Tankeledaren blir den naturligt efterfrågade experten och stärker sitt varumärke.

Westanders byråintäkt har de senaste tio åren ökat med 9 procent i årsgenomsnitt, från 29 miljoner kronor 2012 till 69 miljoner 2022. Företagets långsiktiga expansionsmål är att bli en av Nordens största pr-byråer.