Westander värvar från Socialdemokraterna

Pr-byrån Westander har anställt Ida Johansson, senast pressekreterare och kommunikationsombudsman på Socialdemokraternas partikansli. Ida Johansson har mångårig partipolitisk erfarenhet och har tidigare arbetat som kanslichef för Socialdemokraterna i Region Skåne.

Westander genomförde under hösten en rekryteringskampanj för att värva fler lobbyister och pr-konsulter. Två av 335 sökande, däribland Ida Johansson, kommer att börja arbeta på Westander.

– Westander är en modern pr-byrå med genuint samhällsengagemang och öppen redovisning av lobbyinguppdragen. För mig är det viktigt att fortsätta bidra till en positiv samhällsutveckling och Westander var därför ett naturligt val, säger Ida Johansson.

Ida Johansson har arbetat för Socialdemokraterna sedan 2005 och haft flera befattningar på såväl nationell som regional och lokal nivå. Senast var hon pressekreterare och kommunikationsombudsman på Socialdemokraternas partikansli. Dessförinnan har hon bland annat varit kanslichef för Socialdemokraterna i Region Skåne samt utredare och lärare på Linnéuniversitetet i Växjö.

– Ida Johanssons praktiska erfarenheter från kommunikativt arbete inom partipolitiken gör att hon omedelbart kan gå in och skapa kundnytta i flera olika samarbeten. Vi rekryterar gärna fler personer med partipolitisk bakgrund, säger Westanders vd Patrik Westander.

Westander har nu 23 anställda och har som mål att växa till 35 anställda 2014. Byrån utsågs till Kundens Bästa Pr-byrå 2011 i Novus och Resumés kundundersökning. Westander har sju år i rad, 2005-2011, vunnit någon av branschens två stora kundundersökningar.