Westander värvar från Socialdemokraterna

Pr-byrån Westander har anställt Gustav Björklund Larsen, senast politiskt sakkunnig för Socialdemokraterna i Regeringskansliet. Tidigare har han arbetat för Olof Palmes Internationella Center och som ledarskribent.

– Jag är övertygad om att företag har en nyckelroll när det gäller att åstadkomma en mer hållbar politik och samhällsutveckling. På Westander får jag en plattform där jag kan hjälpa företag att nå fram till beslutsfattarna, säger Gustav Björklund Larsen.

Gustav Björklund Larsen rekryteras till affärsområdet Westander Tankeledarskap. Han har tidigare bland annat varit biståndshandläggare på Olof Palmes Internationella Center och ledarskribent för Dagens ETC och Piteå-Tidningen. Senast kommer han från en roll som politiskt sakkunnig åt kulturminister Jeanette Gustafsdotter, där han ansvarade för politikområdena medier, demokrati, mänskliga rättigheter, civilsamhälle, trossamfund och nationella minoriteteter.

– Gustav Björklund Larsen har både praktisk erfarenhet av att driva opinion och god insikt i politiska beslutsprocesser. Hans breda erfarenhet kommer att vara till stor nytta för våra uppdragsgivare, säger Frida Blom, affärsområdeschef för Westander Tankeledarskap.

Westander tankeledarskap hjälper företag att driva branschens eller samhällets utveckling framåt inom ett specifikt område. Tankeledaren blir den naturligt efterfrågade experten och stärker sitt varumärke.

Westanders byråintäkt har de senaste tio åren ökat med 9 procent i årsgenomsnitt, från 29 miljoner kronor 2012 till 69 miljoner 2022. Företagets långsiktiga expansionsmål är att bli en av Nordens största pr-byråer.