Westander värvar från SVT

Pr-byrån Westander har anställt Johan Nyman, senast redaktör för Rapport och Gomorron Sverige på Sveriges Television. Han har tidigare arbetat som reporter på bland annat TV4:s Kalla fakta.

– Det är viktigt för mig att jobba med frågor som jag sympatiserar med. Därför känns det väldigt roligt att bli del av en pr-byrå som har eget engagemang som ledstjärna och många intressanta uppdragsgivare, säger Johan Nyman.

Johan Nyman har mångårig erfarenhet som journalist inom tv och har nominerats till både Årets miljöjournalist och tv-priset Kristallen. Han har också en bakgrund som skribent åt flera av landets stora tidningar som Svenska Dagbladet, Sydsvenskan och Bon.

– Johan Nyman har en bred erfarenhet som täcker allt från grävande samhällsjournalistik till bevakning av populärkultur. Hans bakgrund och kompetens kommer vara till stor nytta för våra uppdragsgivare, säger Jenny Kölfors, enhetschef på Westander.

Johan Nyman var en av årets hittills cirka 700 sökande till Westander. Byrån har nu 29 anställda och spränger i dagarna 30-miljonersvallen i byråintäkt. Westanders långsiktiga expansionsmål är att bli en av Sveriges största pr-byråer.

Westander genomför två rekryteringskampanjer om året. Nästa rekryteringskampanj genomförs i januari 2015.