Westander värvar från Sydsvenskan

Pr-byrån Westander har anställt Niclas Ericsson, senast ledarskribent på Sydsvenskan. Han har en lång och bred erfarenhet som journalist, författare och debattör.

– Westander kombinerar hög kvalitet med sunda värderingar. Det är särskilt viktigt för mig att kunna fortsätta bidra till en positiv samhällsutveckling, säger Niclas Ericsson.

Niclas Ericsson har tio års erfarenhet som journalist och ledarskribent på tidningar som Dagens Nyheter, Sydsvenskan, ÖstgötaCorrespondenten och Expressen. Som debattör har han medverkat i både tidningar och etermedier och han har också gett ut tre böcker, senast en kokbok med hälsoinriktning. Han är utbildad till journalist vid JMK och har även läst statsvetenskap, filosofi och teatervetenskap vid Stockholms universitet.

– Niclas Ericsson är en ovanligt mångsidig och erfaren skribent. Vassa ledarskribenter har goda förutsättningar att trivas bra i rollen som pr-konsult, säger Westanders vd Patrik Westander.

Westander har nu 28 anställda och har som mål att växa till 35 anställda 2014. Höstens rekryteringskampanj resulterade i 369 ansökningar och avslutades under förra veckan.

– Vårt långsiktiga expansionsmål är att bli en av Sveriges största pr-byråer. Det finns stort intresse för att jobba på en byrå som inte konkurrerar med lågt pris, utan med hög kvalitet och nöjda uppdragsgivare, säger Patrik Westander.

Under förra året höjde Westander timpriset från 1 600 kr till 1 800 kr, en prishöjning med 12,5 procent. Byrån har sju år i rad, 2005-2011, vunnit någon av branschens två stora kundundersökningar.