Westander värvar från TT

Pr-byrån Westander har rekryterat Anders Wennerstrand, senast redaktör på nyhetsbyrån TT. Han var länge ansvarig för webbtjänsten TT Online och har stor journalistisk erfarenhet i arbetsledande roller.

– Vi är många journalister som sneglar på Westander och lockas av företagets vilja att knuffa samhället i en positiv riktning. Jag är jätteglad att få använda mina kunskaper på en sådan arbetsplats, säger Anders Wennerstrand.

Anders Wennerstrand har haft en rad arbetsledande positioner på TT, bland annat som chef för centraldesken. Han var länge ansvarig redaktör för nyhetsbyråns webbpublicering, som fyller nyhetssajter över hela Sverige med uppdaterat material dygnet runt.

– Anders Wennerstrand har en unik bredd från sin erfarenhet av att leda nyhetsarbete på en av landets tyngsta redaktioner. Hans kunskap om hur nyheter skapas kommer att bli en stor tillgång för våra uppdragsgivare, säger Jenny Kölfors, enhetschef på Westander.

Anders Wennerstrand är en av årets cirka 700 sökande till Westander. Företaget vill vara pr-branschens bästa arbetsplats, inte minst för högpresterande småbarnsföräldrar. Westander har utsetts till Årets stora pr-byrå av analysföretaget Regi fem gånger under de senaste sju åren.

Westander grundades år 2000 av två bröder, Henrik och Patrik Westander, den ena fredsaktivist och den andra oljebolagsdirektör. Företaget har nu 33 anställda och hade under 2014 en byråintäkt på 35 miljoner kronor. Westanders långsiktiga expansionsmål är att bli en av Sveriges största pr-byråer.