Westander värvar från UD

Pr-byrån Westander har anställt Fabian Fossum Hylin, senast diplomat på Utrikesdepartementet. Han har bland annat arbetat med EU-samordning och på Sveriges ambassad i Pakistan.

– Jag inspireras av Westanders effektiva och lönsamma snällhetskultur. Det ska bli roligt att få använda mina lärdomar från diplomatin till att hjälpa företag och organisationer att kommunicera och påverka, säger Fabian Fossum Hylin.

Fabian Fossum Hylin rekryteras till affärsområdet Politik och Opinion. Han kommer senast från Utrikesdepartementet, där han gått diplomatprogrammet och arbetat med EU- och jämställdhetsfrågor. Han har även ansvarat för kommunikation och handelsfrämjande på Sveriges ambassad i Pakistan.

– Fabian Fossum Hylin har en spännande bakgrund som diplomat. Hans kompetens inom EU-frågor kan komplettera stödet till våra uppdragsgivare, säger Maja Stridsberg, affärsområdeschef för Westander Politik och Opinion.

Westander Politik och Opinion hjälper företag att bidra till en positiv samhällsutveckling genom politisk påverkan och opinionsbildning. Westanders byråintäkt har de senaste tio åren ökat med 8 procent i årsgenomsnitt, från 26 miljoner kronor 2011 till 55 miljoner 2021. Företagets långsiktiga expansionsmål är att bli en av Nordens största pr-byråer.