Westander värvar Gunnar Ardelius

Pr-byrån Westander har rekryterat Gunnar Ardelius, senast ordförande i Sveriges Författarförbund. Han har en bred erfarenhet från flera organisationer inom kultursektorn och är även skönlitterär författare.

– Med ledord som öppenhet och lärande är Westander en naturlig förlängning av mitt engagemang i frågor som rör politik, kultur och samhälle. Jag ser fram emot att bli en del av byrån, säger Gunnar Ardelius.

På Författarförbundet har Gunnar Ardelius arbetat med yttrandefrihet, upphovsrätt och opinionsbildning och har två år i rad utsetts till en av Kultursveriges mest inflytelserika av tidningen Fokus. Han är också ordförande för European Writers’ Council, en organisation med säte i Bryssel och medlemmar från 34 länder.

– Gunnar Ardelius har stor erfarenhet av kulturpolitik och kommunikation. Hans språkliga fingertoppskänsla och kompetens inom ideellt ledarskap och organisationsutveckling kommer att vara en tillgång för våra uppdragsgivare, säger Mikael Persson, affärsområdeschef för Westander Politik och Analys.

Westander vill vara pr-branschens bästa arbetsplats, inte minst för högpresterande småbarnsföräldrar. Sju av de senaste tio åren har Westander utsetts till Årets stora pr-byrå i analysföretaget Regis kundundersökning.

Westanders byråintäkt har de senaste åren ökat med åtta procent i årsgenomsnitt, från 26 miljoner kronor 2011 till 40 miljoner 2017. Företagets långsiktiga expansionsmål är att bli en av Nordens största pr-byråer.