Westander värvar klimatexpert

Pr-byrån Westander rekryterar Ylva Rylander, tidigare klimathandläggare på Naturskyddsföreningen, som ny pr-konsult. Westander stärker därmed sin satsning på opinionsbildning och lobbying kring klimatfrågan.

– Westanders professionella arbete i klimatfrågan har imponerat på mig. Jag vill bidra till en saklig klimatdebatt som leder till minskade utsläpp av växthusgaser, förklarar Ylva Rylander.

Ylva Rylander har flerårig erfarenhet av nationellt lobbyarbete i klimat- och energifrågor som klimathandläggare på Naturskyddsföreningen. Hon är expert på Kyotoavtalets utsläppshandelssystem och har ansvarat för Naturskyddsföreningens försäljning av utsläppsrätter. Ylva Rylander har en magisterexamen i miljö- och energisystem och är styrelseledamot i Naturskyddsföreningen i Stockholms län.

– Klimatfrågorna kommer att vara viktiga i samhällsdebatten under överskådlig framtid. Ylva Rylanders expertkunskaper blir framför allt en stor tillgång för våra uppdragsgivare inom energiområdet, säger vd Patrik Westander.

Pr-byrån Westander har 20 anställda och cirka 45 aktiva kundrelationer. Westander har under 2006 utsetts till Sveriges Bästa Pr-byrå av Resumé, till snabbväxande Gasellföretag av Dagens Industri och till ekonomiskt högpresterande Superföretag av Veckans Affärer.