Westander värvar klimatstrateg

Pr-byrån Westander rekryterar Ahmed Al-Qassam, senast klimat- och miljöstrateg vid Länsstyrelsen Skåne. Han har lång erfarenhet inom klimatkommunikation och är bland annat initiativtagare till Miljöpodden.

– Det var Westanders stora engagemang på klimatområdet som väckte mitt intresse. I rollen som pr-konsult hoppas jag få arbeta brett med näringslivets klimat- och hållbarhetskommunikation, säger Ahmed Al-Qassam.

Ahmed Al-Qassam har senast arbetat som klimat- och miljöstrateg vid Länsstyrelsen Skåne, bland annat med innovationsupphandling och energieffektiviseringsfrågor. Han har varit ordförande för klimatorganisationen PUSH Sverige och är initiativtagare till prisbelönade Miljöpodden. Aktuell Hållbarhet har utsett honom till en av 33 hållbarhetstalanger under 33 år.

– Ahmed Al-Qassam har värdefull erfarenhet av att arbeta både strategiskt och operativt med hållbarhetsfrågor. Hans kompetens inom klimatområdet kommer att vara till stor nytta för Westanders uppdragsgivare, säger Nina Halling, tf affärsområdeschef för Westander Klimat och Energi.

Westander vill vara pr-branschens bästa arbetsplats, inte minst för högpresterande småbarnsföräldrar. Sju av de senaste tio åren har Westander utsetts till Årets stora pr-byrå i analysföretaget Regis kundundersökning.

Westanders byråintäkt har de senaste åren ökat med 8 procent i årsgenomsnitt, från 26 miljoner kronor 2011 till 40 miljoner 2017. Företagets långsiktiga expansionsmål är att bli en av Nordens största pr-byråer.