Westander värvar kommunalråd

Pr-byrån Westander har anställt Johannes Krunegård, senast kommunalråd i Nyköping. Han har mångårig erfarenhet från partipolitiken och har tidigare bland annat arbetat som landstingsråd i Södermanland, på den gröna tankesmedjan Cogito och för Miljöpartiet i Stockholms stad.

– Jag uppskattar mycket Westanders fokus på eget engagemang i uppdragen. För egen del ser jag särskilt fram emot att hjälpa uppdragsgivarna att bidra till minskad klimatpåverkan, säger Johannes Krunegård.

Tidigare har Johannes Krunegård arbetat med kommunikationsarbete på bland annat Civilpliktsrådet och Miljöpartiet i Stockholms stad. Sedan 2009 har han varit deltidspolitiker för Miljöpartiet i Södermanlands läns landsting och Nyköpings kommun.

– Johannes Krunegård har som kommunalråd jobbat mycket med miljö- och samhällsbyggnadsfrågor. Vi rekryterar gärna fler klimatengagerade personer med partipolitisk bakgrund, säger Jessica Henryson som är enhetschef för Westander Klimat och Energi.

Westander Klimat och Energi är en enhet inom pr-byrån Westander, med inriktningen att analysera, opinionsbilda och påverka utvecklingen inom klimat- och energiområdet. Målet är att bidra till minskad klimatpåverkan.

Westander har nu 30 anställda och har som mål att växa till 35 anställda 2014. Johannes Krunegård var en av 369 sökande till Westander i höstens rekryteringsomgång. Vårens rekryteringskampanj pågår för fullt, med sista ansökningsdatum den 24 januari.