Westander värvar kommunikationschef

Pr-byrån Westander har anställt Lars Prinz, senast kommunikationskonsult med fokus på hållbar företags- och samhällsutveckling. Han har mer än 20 års erfarenhet av strategisk kommunikation på ledande befattningar.

– Westanders samhällsengagemang och fokus på hållbarhetsfrågor passar mig som hand i handske. Som pr-konsult vill jag bidra till att fler företag deltar i debatten och delar med sig av goda och kloka exempel, säger Lars Prinz.

Tidigare har Lars Prinz bland annat arbetat som kommunikationschef i två börsnoterade företag, Columna Fastigheter och Affärsstrategerna, samt i investmentbanken Aros Securities. Han har även jobbat som kommunikatör på ledande befattningar inom Vägverket och Trafikverket. Han kommer senast från egen konsultverksamhet inom hållbarhet och kommunikation.

– Lars Prinz långa och breda erfarenhet kommer att vara till nytta för våra uppdragsgivare inom flera områden. Hans spetskompetens inom varumärkesutveckling ur ett hållbarhetsperspektiv gör att vi ytterligare vässar vårt erbjudande, säger Hanna Berheim Brudin, affärsområdeschef för Westander Hållbarhet.

De senaste tio åren har Westander vunnit fler kundundersökningar än någon annan svensk pr-byrå. Företaget vill vara pr-branschens bästa arbetsplats, inte minst för högpresterande småbarnsföräldrar.

Westanders byråintäkt har de senaste åren ökat med 9 procent i årsgenomsnitt, från 26 miljoner kronor 2011 till 47 miljoner 2018. Företagets långsiktiga expansionsmål är att bli en av Nordens största pr-byråer.