Westander värvar krisexpert

Pr-byrån Westander har rekryterat Pär Daléus, senast forskare med ansvar för uppdragsutbildning på Försvarshögskolan. Han har forskat om ledarskap och krishantering, och har tidigare arbetat som ämnessakkunnig i regeringskansliet.

– Westander står för öppenhet och integritet i val av uppdragsgivare. Det betyder mycket för mig när jag väljer att söka mig till pr-branschen. Jag ser fram emot att omsätta kunskaper från forskarvärlden till praktisk nytta för Westanders uppdragsgivare, säger Pär Daléus.

Pär Daléus doktorsavhandling i statsvetenskap handlar om svenska statsministrars ledarskap. Han har också forskat om etik och ansvarsutkrävande. Som ansvarig för uppdragsutbildning på Försvarshögskolan har han utbildat både svenska och internationella uppdragsgivare i krishantering och ledarskap.

– Pär Daléus har både hög akademisk kompetens och praktisk erfarenhet av utbildningar och övningar. Hans kunskaper kommer att stärka oss i vår satsning på kriskommunikation och kommunikativt ledarskap, säger Birger Lycken, enhetschef på Westander.

Pär Daléus var en av förra årets cirka 700 sökande till Westander. Byrån har nu 36 anställda. Westanders långsiktiga expansionsmål är att bli en av Sveriges största pr-byråer.

Westander har under fem av de senaste sju åren blivit utsedd till Årets Byrå i analysföretaget Regis kundundersökning.