Westander värvar teknikkonsult

Pr-byrån Westander har anställt Petra Bjurhall, senast affärsutvecklare på teknikkonsultföretaget Grontmij. Hon stärker fokusområdet Westander Klimat och Energi.

– Westander erbjuder en tilltalande kombination av kvalitetsfokus och samhällsengagemang. Jag uppskattar fokuseringen på konsulternas personliga engagemang och ser särskilt fram emot att hjälpa uppdragsgivarna att bidra till minskad klimatpåverkan, säger Petra Bjurhall.

Petra Bjurhall har mer än tio års erfarenhet som teknikkonsult med inriktning mot hållbarhetsområdet, främst energi- och infrastrukturfrågor. Under de senaste åren har hon haft roller som enhetschef och affärsutvecklare på Grontmij, som är Europas tredje största teknikkonsultföretag. Hon är civilingenjör från Lunds tekniska högskola och har läst journalistik på Poppius.

– Petra Bjurhall har en lång och bred konsultbakgrund, som kombinerar teknikkompetens med kommunikationskunskaper. Vi rekryterar gärna fler teknikkonsulter med specialistkompetens, säger Jessica Henryson som är ansvarig för Westander Klimat och Energi.

Westander Klimat och Energi är ett fokusområde, en integrerad del av pr-byrån Westander, med inriktningen att analysera och informera på klimat- och energiområdet. Målet är att bidra till minskad klimatpåverkan.

Westander har nu 29 anställda och har som mål att växa till 35 anställda 2014. Höstens rekryteringskampanj resulterade i 369 ansökningar och avslutades nyligen. Byrån har sju år i rad, 2005-2011, vunnit någon av branschens två stora kundundersökningar.