Westander värvar tidigare (v)-pressekreterare

Pr-byrån Westander Publicitet & Påverkan rekryterar Amanda Mogensen, som tidigare varit Gudrun Schymans pressekreterare. Närmast kommer Amanda Mogensen från Kommunal, där hon varit pressekreterare för Ylva Thörn.

– Jag gillar och tror på Westanders vision om den demokratiska lobbyisten. Att vara öppen och engagerad är inte bara viktigt för den politiska processen, utan också för att jag som lobbyist ska kunna göra ett bra jobb, säger Amanda Mogensen.

Amanda Mogensen har en bakgrund inom Svenska Freds. Hon har också varit politisk sekreterare i försvars- och säkerhetspolitiska frågor på vänsterpartiets riksdagskansli. Sedan 2001 har hon arbetat som pressekreterare, först för Gudrun Schyman och nu senast för Kommunals ordförande Ylva Thörn. Amanda Mogensen börjar på Westander i höst efter att ha varit föräldraledig.

– Amanda Mogensen har gedigen praktisk erfarenhet från den politiska hetluften. Hennes bakgrund från vänsterpartiet och den fackliga världen tillför perspektiv som vi hittills saknat inom företaget, säger Patrik Westander.

Westander växer och har nyligen flyttat till större lokaler. Byrån har för närvarande elva anställda och 30 aktiva kundrelationer. Byråintäkten ökade med 54 procent under första kvartalet 2005, jämfört med motsvarande period föregående år. Westander är en av Sveriges snabbast växande pr-byråer.