Westanders pr-handbok 2014: Så lobbar du inför valet

På söndag startar politikerveckan i Almedalen. Pr-byrån Westander smygstartar redan i dag genom att lansera Westanders pr-handbok 2014. Först ut att ta del av den nya pr-handboken är 200 nyhets- och debattredaktioner som får den med posten under dagen. Nytt i årets version är bland annat lobbyingtips inför nästa års val.

Westanders pr-handbok är en praktiskt orienterad handledning i pr, med drygt 200 tips om hur man lyckas med medierelationer och lobbying. Handboken är gratis för alla, och tipsen handlar om allt från hur man skriver pressmeddelanden och debattartiklar till hur man gör för att lyckas i tv:s debattprogram.

– Många aktörer vill påverka samhällsdebatten, men långt ifrån alla har råd att anlita en pr-byrå. Med pr-handboken vill vi dela med oss av pr-branschens kunskaper om hur man skapar publicitet, bildar opinion och påverkar politiska beslut, säger Frida Blom, pr-konsult på Westander och ansvarig för Westanders Almedalssatsning.

Nytt i årets upplaga är kapitlet ”10 lobbyingtips inför valet”. Bland påverkanstipsen finns att påverka partierna i god tid före valet och att göra enkäter bland riksdagskandidater.

– En valrörelse avgör inte bara hur riksdagsmajoriteten ska se ut och vem som blir statsminister. Partiernas löften och valmanifest påverkar politiken under hela den kommande mandatperioden, säger Frida Blom.

Handboken innehåller också tre nya exempel på framgångsrikt pr-arbete: Statoil, Collectum och Upplands Väsby kommun. Årets upplaga är den tionde i ordningen och har tryckts i 16 000 exemplar. Westanders pr-handbok har genom åren tryckts i totalt 142 000 exemplar.

Beställ enstaka exemplar av Westanders pr-handbok 2014 kostnadsfritt och ladda ner pr-handboken här.

För mer information, kontakta:
Frida Blom, pr-konsult på Westander och ansvarig för Westanders Almedalssatsning, 070-417 68 61, frida.blom@westander.se