Westanders pr-handbok släpps i dag

På söndag startar politikerveckan i Almedalen. Pr-byrån Westander smygstartar redan i dag genom att dela ut sin nya pr-handbok till cirka 5.000 mottagare, däribland journalister, frivilligorganisationer, politiker och allmänhet.

I dag på morgonen står Westanders pr-konsulter utanför DN-skrapan och Sveriges Radios lokaler på Gärdet i Stockholm och delar ut Westanders pr-handbok 2007 till journalister på väg till jobbet. Parollen är ”demokratisera lobbyismen”.

– Det är viktigt att medierna hjälper så många som möjligt att få tillgång till pr-branschens kunskap om nyhetsvärdering och de politiska processerna. Långt ifrån alla har råd att anlita en pr-byrå, säger Therese Björk, projektledare för Westanders pr-handbok.

Westanders pr-handbok är en 32 sidors praktiskt orienterad handledning i pr, med totalt 230 tips om hur man lyckas med medierelationer och lobbying. Tipsen handlar om allt från hur man skriver pressmeddelanden och debattartiklar till hur man gör för att lyckas i tv:s morgonsoffor. Dessutom ingår flera avsnitt om lobbying – hur man gör för att påverka politiska beslut. Årets upplaga är den fjärde i ordningen och har tryckts i 10.000 exemplar. Totalt har hittills 33.000 pr-handböcker tryckts.

– Problemet med lobbying är alla de som inte lobbar. Det är i själva verket enkelt att lobba och viktigt för demokratin att fler blir aktiva samhällsaktörer. Westanders pr-handbok är ett bidrag till att göra lobbyingknepen tillgängliga för alla, säger pr-byråns vd Patrik Westander.