Westanders pr-handbok släpps idag

I dag delar pr-byrån Westander ut sin nya pr-handbok till journalister och allmänhet. Dessutom kommer över 3.000 mottagare, däribland 349 riksdagsledamöter, 250 redaktioner och över 500 frivilligorganisationer, att få en pr-handbok med posten.

I dag vid lunchtid står Westander, med banderoller, utanför Riksdagen och delar ut pr-handboken till allmänheten. Dessförinnan har den delats ut till journalister på väg till jobbet, då under parollen ”Medieträna allmänheten”.

– Vi tycker att det är viktigt att så många som möjligt får tillgång till pr-branschens kunskap om mediernas nyhetsvärdering och de politiska processerna. Långt ifrån alla har råd att betala en pr-byrå, säger Birger Östberg, projektledare och redaktör för Westanders pr-handbok.

Westanders pr-handbok är gratis för alla. Den är tänkt att fungera som både inspirationskälla och checklista för alla som vill jobba långsiktigt och systematiskt med medierelationer och/eller lobbying – med eller utan pr-byrå. Nytt för årets upplaga är bland annat avsnittet ”10 lobbyingtips inför valet”.

Westanders pr-handbok är en 32 sidors praktiskt orienterad handledning i pr, med totalt 225 tips om hur man lyckas med medierelationer och lobbying. Tipsen handlar om allt från hur man skriver pressmeddelanden och debattartiklar till hur man gör för att lyckas i tv:s morgonsoffor. Dessutom ingår flera avsnitt om lobbying – hur man gör för att påverka politiska beslut.

– Problemet med lobbying är alla de som inte lobbar. Westanders pr-handbok är ett bidrag till att göra lobbyingknepen tillgängliga för alla, säger pr-byråns vd Patrik Westander.