Så påverkar du inför valet – tio tips från Westander

Med ett år kvar till valet den 17 september 2006 skickar pr-byrån Westander idag ut tio tips på hur organisationer och företag kan få med sina frågor i valrörelsen och nästa mandatperiod. Mottagare är 365 olika frivilligorganisationer inom bland annat bistånds-, handikapp-, miljö- och nykterhetsrörelserna.

– De närmaste månaderna bestäms stora delar av den politik vi får leva med fram till år 2010. De som får in sina frågor nu har mycket vunnet, medan de som avvaktar valresultatet har missat tåget. Därför skickar vi tio tips på hur man påverkar i valrörelsen till ideella organisationer, med syfte att få upp fler på det politiska dansgolvet, säger Mattias Goldmann, lobbyist på Westander.

Den som vill göra sin fråga till en valfråga får bland annat råden att ”bli löftesleverantör”, ”tala med bönder på bönders vis” och ”se det stora i det lilla partiet”. Tipsen är tänkta att fungera som både inspirationskälla och checklista för den som vill jobba systematiskt med lobbying inför valrörelsen.

– Problemet med lobbying är alla de som inte lobbar. Medierna borde därför börja folkbilda kring metoder för att påverka våra politiker genom opinionsbildning och lobbying, säger vd Patrik Westander.

Pressmeddelanden 2005

Visa fler