Sofi Klang ny delägare i Westander

Sofi Klang blir ny delägare i pr-byrån Westander. Efter två år som pr-konsult är hon i dag tillförordnad enhetschef på Westander. Tidigare har hon bland annat varit språkrör för Grön Ungdom och redaktör för Miljöpartiets medlemstidning Grönt.

Westander fick nyligen sex nya delägare, samtliga mångåriga medarbetare på företaget och i första hand enhetschefer eller biträdande enhetschefer. I förhållande till dessa nya delägare, som jobbat i genomsnitt sex år på Westander, utmärker sig Sofi Klang genom att bara ha jobbat två år på byrån.

– Sofi Klang har snabbt och framgångsrikt kunnat kombinera sin gedigna erfarenhet av partipolitik och kommunikation med rollen som pr-konsult, säger Westanders vd Patrik Westander.

Westander grundades år 2000 av två bröder, Henrik och Patrik Westander, den ena fredsaktivist och den andra oljebolagsdirektör. Pr-byrån ägs fortfarande till största delen av grundarna. Övriga delägare är Birger Östberg, Jenny Kölfors, Jessica Henryson, Johanna Look, Mikael Persson, Sandro Wennberg och Sofi Klang.

– Vi tror att ägarspridningen kommer att hjälpa oss i vår ambition att bli en av Sveriges största pr-byråer. Delägarskap uppmuntrar till långsiktighet och stärker de ekonomiska incitamenten att expandera, säger Patrik Westander.

Westander har 30 anställda och cirka 50 aktiva kundrelationer. Byrån utsågs nyligen till Årets Stora Pr-byrå 2012 i Regis och Dagens Industris kundundersökning. Därmed har Westander utsetts till Årets Byrå under fyra av de senaste fem åren.

Pressmeddelanden 2013

Visa fler