Westander är Årets Stora Pr-byrå

Analysföretaget Regi har utsett pr-byrån Westander till Årets Stora Pr-byrå 2014. Det är femte gången under de senaste sju åren som Westander utses till Årets Byrå. Branschstudien Årets Byrå baseras på en kundundersökning.

– Vi är oerhört stolta och glada över att vi nu har utsetts till Årets Byrå under fem av de senaste sju åren. De höga betygen från våra uppdragsgivare underlättar dessutom rekryteringen av kompetenta och engagerade konsulter, säger vd Patrik Westander.

Årets Stora Pr-byrå utsågs i går på galan Årets Byrå 2014 på Grand Hôtel Stockholm. Utnämningen baseras på en kundundersökning som analysföretaget Regi har genomfört bland de deltagande byråernas kunder. Totalt har 175 byråer deltagit i olika kategorier. Undersökningen omfattar drygt 2 600 bedömningar från köpare av kommunikationstjänster.

De företag som ingår i kategorin stora pr-byråer har en byråintäkt över 25 miljoner kronor.

Topplistan över Årets Stora Pr-byråer 2014:

1. Westander
2. Gullers Grupp
3. Spotlight

– Vi ser utnämningarna som ett kvitto på att kunderna uppskattar vårt engagemang i uppdragen. På Westander åtar vi oss bara uppdrag som vi själva sympatiserar med, säger Patrik Westander.

Westander grundades år 2000 av två bröder, Henrik och Patrik Westander, den ena fredsaktivist och den andra oljebolagsdirektör. I dag har Westander 31 anställda. Det långsiktiga expansionsmålet är att bli en av Sveriges största pr-byråer. Den senaste rekryteringskampanjen resulterade i 298 ansökningar och urvalsprocessen pågår för fullt.

– Nu hoppas vi kunna anställa tre–fyra nya konsulter som ska börja under hösten, gärna med bakgrund och erfarenhet som kompletterar oss som redan jobbar här, säger Patrik Westander.