Westander delar ut extra månadslön

Det går rekordbra för pr-byrån Westander efter förra årets timprishöjning och en kraftigt ökad efterfrågan från näringslivet. Därför får byråns anställda nu en extra månadslön lagom till semestern.

De anställda på Westander kan kvittera ut en extra månadslön i juni. Bakgrunden är det rörelseresultat på rekordhöga 6,4 miljoner kronor som byrån gjort hittills i år. Totalkostnaden för den extra månadslönen blir cirka 1,6 miljoner kronor.

– Våra anställda har gjort fantastiska insatser för uppdragsgivarna under våren. Även med kostnaden för en extra månadslön har vi mycket goda förutsättningar att nå vårt lönsamhetsmål, säger Westanders tf vd Johanna Look.

Westander tillämpar ett enhetligt och öppet redovisat timpris. Från den 1 april 2015 genomförde byrån en tidigare aviserad timprishöjning med 17 procent till 2 100 kronor exklusive moms. Prishöjningens syfte var att skapa utrymme för höjda löner och en fortsatt lönsam expansion.

– Rekordresultatet förklaras dels av förra årets timprishöjning, dels av en kraftigt ökad efterfrågan från näringslivet. Våra företagskunder har svarat för större delen av årets intäktsökning, säger Johanna Look.

Byråintäkten uppgick till rekordhöga 18,5 miljoner kronor under årets första fem månader, en ökning med 30 procent från 14,3 miljoner motsvarande period 2015. Företag svarade för 66 procent av byråintäkten, medan intresseorganisationer stod för 24 procent och myndigheter för resterande 10 procent.

Westanders byråintäkt har de senaste åren ökat med åtta procent i årsgenomsnitt, från 26 miljoner kronor 2011 till 35 miljoner 2015. Företagets långsiktiga expansionsmål är att bli en av Nordens största pr-byråer.

 

Pressmeddelanden 2016

Visa fler