Westander höjer timpriset med 14 procent

Pr-byrån Westander höjer timpriset från 1.400 till 1.600 kronor exklusive moms. Prishöjningen med 14 procent ska skapa utrymme för en fortsatt lönsam expansion. Westander har under året utsetts till såväl Sveriges Bästa Pr-byrå som snabbväxande Gasellföretag och ekonomiskt högpresterande Superföretag.

Timprishöjningen genomförs från årsskiftet för Westanders nya uppdragsgivare och från den 1 april 2007 för byråns nuvarande uppdragsgivare. Prishöjningen är den första förändringen av timpriset sedan Westander startade verksamheten för sex år sedan. Inflationen har under samma period varit cirka 10 procent.

– Det höjda timpriset skapar bättre förutsättningar för oss att möta uppdragsgivarnas ökade efterfrågan. Vi ska fortsätta att rekrytera kompetenta och engagerade konsulter och vidareutveckla våra tjänster, säger vd Patrik Westander.

Westander ökade byråintäkten med 20 procent under årets första tio månader, jämfört med motsvarande period 2005. Vinstmarginalen var 25 procent och vinsten uppgick till 4,3 miljoner kronor. Westander har för närvarande 19 anställda, vilket kan jämföras med 16 anställda för ett år sedan. Byrån har cirka 35 aktiva kundrelationer.

– Westander ska inte konkurrera med ett lågt pris utan med hög kvalitet. Vi hjälper i första hand uppdragsgivarna att själva skapa publicitet och lobba. Det handlar om en kvalificerad rådgivning som ställer mycket höga krav på konsulternas kompetens, säger Patrik Westander.

Westander utnämndes nyligen till snabbväxande Gasellföretag av Dagens Industri och ekonomiskt högpresterande Superföretag av Veckans Affärer. Omsättningen har under de senaste tre åren ökat med totalt 244 procent. Westander utsågs i början av året till Sveriges Bästa Pr-byrå i Resumés kundundersökning.

Pressmeddelanden 2006

Visa fler