Westander listar pr-byråer med kollektivavtal

Pr-byrån Westander har kartlagt vilka av pr-branschens byråer som omfattas av kollektivavtal. Totalt handlar det om nio pr-byråer som nu redovisas med kontaktuppgifter på Westanders hemsida.

Westander listar på sin hemsida nio pr-byråer med kollektivavtal: Agenda PR, Edelman Deportivo, Grayling, Greenhill Relations, Hegeli Public Affairs, Publik, Reformklubben, Rådhusgruppen City och Westander. Läs hela listan.

– Många fackförbund kräver kollektivavtal och har i dag svårt att hitta pr-byråer. Vår kartläggning är tänkt som en service till alla kunder som efterfrågar byråer med kollektivavtal, säger Westanders vd Patrik Westander.

Kartläggningen är också ett led i Westanders opinionsbildning för tjänstepension inom kommunikationsbranschen. Enligt fackförbundet Unionen saknar nio av tio reklam- och pr-byråer kollektivavtal.

– Många byråer tror att de redan erbjuder sina anställda en bra tjänstepension. Få byråledare vet att den kollektivavtalade tjänstepensionen ITP har lägre avgifter och ger betydligt mer pension för pengarna, säger Patrik Westander.

Westander har under fem av de senaste sju åren blivit utsedd till Årets Byrå i analysföretaget Regis kundundersökning. Företaget vill vara pr-branschens bästa arbetsplats, inte minst för högpresterande småbarnsföräldrar.